Blue and Gold Pictures, Images and Photos

luni, 21 noiembrie 2011

Alte preziceri din extraordinara carte populară Gromovnic!

-În ziua Nașterii Domnului (Crăciunul) de va străluci soarele bine,cu nădejdi șă aștepți an bun.A doua zi după Naștere de va fi ploaie,gâlceavă și sfadă între cei duhovnicești va fi. A 4-a zi de va străluci,moarte între tineri. A 5-a zi de va fi senin-pâine și poame se vor face destul. A 6-a zi de va fi luminoasă,țăranii de grădini bucurie vor avea.....La Nașterea Domnului,noaptea de va fi vânt,însemnează moartea boierilor.A doua noapte de va fi vânt,viile se vor strica.A treia noapte de Crăciun de va bate vânt,foamete va fi și pâine nu va  fi.
La Anul Nou putem descigra din următoarele semne  cum va fi anul ce urmează:
În ziua de Anul Nou de va roși cerul sau zorile spre răsărit,însemnază întru acel an război;și ploi vor fi.Iar de va străluci soarele frumos,arată că anul va fi bun,și pește din destul.Așijderea noaptea cea dintâi a Anului Nou de se va întâmpla luminoasă și fără vânt,însemnează an bun;iar bătând spre miazăzi un vânt,moarte se va întâmpla.
La Bobotează ,de va străluci soarele,an bun va veni,iar de va fi,în acea zi negură,mulți oameni vor muri.Iar de va ninge sau va ploua de Bobotează-nerodire sau scumpete de pâine însemnează.